Начин на приготвяне
Измиваме си предварително киноата, за да премахнем горчивия вкус.
След това загряваме мазнина в тиган на умерена температура и запържваме пилешките бутчета до златисто и от двете страни.
Мажем ги хубаво с меда и ги посипваме с арабската подправка рас ел ханут и със сол, като добре ги втриваме в тях.
Подреждаме пилешкото в тавичка и печем в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути.
През това си загряваме мазнина в подходяща касерола и слагаме в нея предварително нарязаните лук и чесън.
Пържим ги до омекване и прибавяме подправките, киноата и водата.
Разбъркваме добре и готвим за около 25 минути, докато киноата се свари хубаво.
Сервираме пилешките бутчета върху канапе от киноата.
Медените бутчета с киноа на фурна са много вкусни.
Добър апетит!