Начин на приготвяне
Изцедете сока от единия портокал.
Измийте хубаво втория портокал и го нарежете на кръгчета, дебели около 5 мм (не го белете).
Поръсете пилешките бутчета с черен пипер и сол, прехвърлете ги в йенска тава и ги поръсете с червен пипер. Отстрани сипете малко топла вода.
Върху бутчетата наредете тънко нарязаното масло. Изпечете ги на 200 градуса, като от време на време изваждате и поливате с лъжица от отделения сос.
След около 20 минути печене подредете отгоре резените портокал. Печете до готовност, като продължавате обливането съ ссоса.
Сервирайте готовите бутчета, като ги залеете с портокаловия сок и соса от печенето.
Бутчетата с портокали на фурна са много вкусни.