Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Бутчета и крилца с броколи на фурна

Бутчета и крилца с броколи на фурна

Бутчета и крилца с броколи на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • броколи - 400 г замразени
  • пилешко месо - 800 г (при мен бутчета и крилца)
  • бульон - 1 ч.ч. от свареното пиле
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • галета - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте броколите за пет минути в гореща вода. Сварете пилешкото месо в солена вода, прецедете и отделете 1 ч.ч. бульон.

Наредете в тава месото, овкусете с червен, черен пипер и сол. Поръсете галета. Между месото наредете и броколите.

Направете бешамеловия сос. Разтопете масло в тиган, сипете малко брашно, разбъркайте и запържете за малко. Бавно сипете прясното мляко, после и бульона. Посолете, добавете черен пипер и бъркайте до сгъстяване. Разредете с бульон.

Настържете кашкавала. Половината смесете със соса. Сипете с лъжица върху пилето с броколи. Поръсете с другия кашкавал.

Печете запеканката с броколи за 25 минути на 180 градуса.

Сервирайте бутчетата и крилцата с броколи на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: