Начин на приготвяне
Пресейте брашното в тава, в средата направете кладенче и сложете вътре топлата вода, олиото, оцета и солта.
Замесете си едно меко и еластично тесто и го разделете на 3 равни топки.
Намажете всяка една с олио и я покрийте с кърпа, за да не съхне.
Разточете ги с дървена точилка върху набрашнен плот на много тънка кора.
За приготвянето на плънката смесете в купичка киселото мляко, яйцата, солта, крема сиренето и предварително натрошеното сирене.
Разбъркайте я добре.
Намажете всяка една тънка кора с малко мазнина и след това сложете от яйчената плънка.
Навийте ги на руло в намазнена кръгла тава - отгоре ги поръсете с малко олио и ги намажете с разбит жълтък. По желание поръсете витата баница със сусам.
Сложете класическата точена баница да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна до готовност.
Добър апетит!