Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Баница»Баници на Тиган»Домашна точена баница с патладжан

Домашна точена баница с патладжан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
454916k546
Домашна точена баница с патладжан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако искате да ни изненадате, пригответе тази домашна баница и ни поканете на гости"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • брашно - 155 г + допълнително
  • сол - щипка
  • белтъци - 50 г
  • краве масло - 40 г
  • сирене - 140 г
  • вода - 80 мл
  • олио - 2 с.л. + за намазняване
  • оцет - 1 ч.л.
  • чесън - 1 стрък пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази точена баница ще ви трябва тиган с незалепващо покритие. Най-напред се приготвя пълнежа.

Нарежете патладжана на половина по дълбина, осолете и оставете горчивината да излезе. Измийте го и го намазнете. Печете патладжана за половин час на 200 градуса.

Издълбайте вътрешността и я нарежете, ще са ви необходими около 200 г. Прибавете към патладжана и натрошеното сирене, както и нарязания пресен чесън и 40 г белтък. Хубаво разбъркайте.

В купа пресейте брашното и добавете към него водата, 2 с.л. олио, 1 ч.л. оцет, 10 г белтък, сол, вода. Замесете тесто, докато стане достатъчно еластично и без бучици.

Разделете готовото тесто на 4 равни топки. Разточете ги на кора. Всяка кора намазвайте с масло и завийте на охлювче. Ще се получат 4 малки вити банички.

Намажете домашната баница с масло или белтък, ако имате.

Изпечете баницата на тиган от двете страни на среден котлон.

Насладете се на домашната точена баница с патладжан!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: