Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Печен боб с наденица в гювеч

Печен боб с наденица в гювеч

Печен боб с наденица в гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Никакви гурме ястия не могат да заменят този вкусен печен боб с наденица в гювеч"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • боб - 500 г зрял
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • наденица - 3 бр. македонска
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 4 стръка пресен + 2 щипки сух
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • пресен лук - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво боба и го сложете в тенджера на котлона с вода. Варете за половин час, изсипете водата. Сипете 1.400 л изворна вода в глинен съд.

Нарежете моркова и лука на ситно, чушката на ленти. Добавете ги в съда заедно с боба и олиото. Гответе боба в гърне за час в студена фурна със затворен капак.

Запържете парчетата наденица в тиган с мазнина. След няколко минути, преди да е напълно готова, прехвърлете при боба.

В същата мазнина се запържа пресният лук заедно с червения пипер. Запръжката се сипва при боба с наденица. Овкусява се с джоджен, магданоз и сол.

Готви се още 20 мин до омекване на боба.

Печеният боб с наденица в гювеч е готов да бъде сервиран.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: