edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Кишове»Лек вегетариански киш

Лек вегетариански киш

Лек вегетариански киш
Снимка: Галя Николова
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Със сигурност ще искаме допълнително от този вегетариански киш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на еластичното тесто слагаме в голяма купа брашното, предварително разтопеното масло, малко вода и сол.

Омесваме си го и го оставяме малко да се отпусне.

След това го разточваме с дървена точилка на тънък пласт и го слагаме във формата, в която ще го печем, като изрязваме излишната част.

В друг съд разбиваме яйцата с готварската сметана и добавяме натрошеното сирене и кашкавала.

Изсипваме плънката върху масленото тесто, нареждаме нарязани на шайби домати и овкусяваме с подправки по избор.

Печем апетитния киш в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути до готовност.

Лекият вегетариански киш е много вкусен.

Добър апетит.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: