Начин на приготвяне
За приготвянето на джинджифиловите бисквити разбийте първо с миксер маслото и захарта до побеляване.
Добавете към сместа яйцето и кленовия сироп и разбийте за още няколко минути.
В друга купа смесете пресятото заедно с бакпулвера брашно, солта и ароматните подправки и след това ги добавете към маслената смес.
Разбийте всичко до хомогенизиране. Доомесете готовото маслено тесто върху набрашнен плот и го сложете в намаслена купа. Завийте я с прозрачно фолио я оставете за около 30 минути в хладилника.
Разточете охладеното тесто с дървена точилка на лист и изрежете с помощта на различни формички домашни курабийки.
Подредете ги върху хартия за печене в тава и ги сложете да се печат за около 12 минути в предварително загрята на 180 °C фурна.
Оставете джинджифиловите курабии с кленов сироп да се охладят и ги поднесете с горещ шоколад.
Да ви е сладко!