Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Джинджифилови курабии с кленов сироп

Джинджифилови курабии с кленов сироп

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Джинджифилови курабии с кленов сироп
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25

Необходими продукти

  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 350 г + за доомесване
  • кафява захар - 160 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на джинджифиловите бисквити разбийте първо с миксер маслото и захарта до побеляване.

Добавете към сместа яйцето и кленовия сироп и разбийте за още няколко минути.

В друга купа смесете пресятото заедно с бакпулвера брашно, солта и ароматните подправки и след това ги добавете към маслената смес.

Разбийте всичко до хомогенизиране. Доомесете готовото маслено тесто върху набрашнен плот и го сложете в намаслена купа. Завийте я с прозрачно фолио я оставете за около 30 минути в хладилника.

Разточете охладеното тесто с дървена точилка на лист и изрежете с помощта на различни формички домашни курабийки.

Подредете ги върху хартия за печене в тава и ги сложете да се печат за около 12 минути в предварително загрята на 180 °C фурна.

Оставете джинджифиловите курабии с кленов сироп да се охладят и ги поднесете с горещ шоколад.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: