Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Мариновани медени ребърца на фурна

Мариновани медени ребърца на фурна

Мариновани медени ребърца на фурна
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Който не е опитал тези мариновани медени ребърца на фурна, той не е поискал рецептата за тях"

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 г
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • вода - 50 мл
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте добре свинските ребра. Отцедете върху кухненска хартия излишната вода.

Пригответе медената марината в дълбока купа, смесвайки всички продукти без олиото.

Потопете ребърцата вътре и ги приберете в хладилник за поне 120 мин. Ако може, оставете ги за повече време, дори цяла нощ.

Пригответе си тава, намазнете я с олиото и печете маринованото свинско за час на 250 градуса.

Поднесете маринованите медени ребърца на фурна с гартнитура от картофено пюре, сезонна салата или друго по жлание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: