Традиционен ошав

Традиционен ошав
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
20/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се измиват се накисват със студена вода за 5-6 часа.

Плодовете се изваждат, а водата се прецежда през цедка. Поставят се в тенджера и се заливат със същата вода.

Варят се до омекване заедно с листа индрише. Свареният ошав се остава да изстине и се подслажда на вкус.

Този традиционен ошав е сред задължителните ястия на трапезата за Бъдни вечер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: