Домашно подквасено мляко

EfrosiaEfrosia
Новак
26
10
4
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"По-хубаво от домашното няма, особено що се касае за мляко, затова запретнете ръкави и направете в домашни условия този така любим натурален вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете прясното мляко. Охладете до около 41-43 градуса.

На един буркан от 800 мл се слага по една равна лъжичка закваска от хубаво и гъсто кисело мляко, но повечето в магазините не са годни.

Ако все пак нямате хубава закваска, а ползвате от магазина, увеличете количетвото на 1 супена лъжица.

Разпределете в бурканите свареното мляко и затворете с капачките. Увийте хубаво в нещо вълнено - млякото трябва да е на много топло.

След няколко часа домашното мляко е готово и може да го преместите за съхранение в хладилника.

Домашното подквасено мляко е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: