Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на парчета (без да го белите), след което го осолете и оставете да се отцеди от горчилката за поне 15 минути.
След това измийте и подсушете. Измийте пресните картофки и тиквичката, нарежете ги парчета.
Обелете и наситнете лука, чесъна и моркова. Прехвърлете в гювеча всички зеленчуци.
Добавете нарязаното на парчета месо и поръсете с подправки по избор - олио, лют червен пипер, черен пипер, сол, чубрица и домашен пилешки бульон. Разбъркайте и сложете капака.
Сложете гювеча в студена фурна, включете на 200 градуса. След като фурната загрее, засечете два часа.
В края на печенето махнете капака, за да се запече гювечът отгоре. Поръсете с пресен магданоз.
Богатият празничен гювеч е готов.
Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за джолан в гювеч, славянски гювеч или банска капама в гювеч.