Чорба от воденички

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Чорба от воденички
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Такава вкусна чорбичка от воденички се сервира задължително с току що изпечени пърленки"

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 250 грама
  • картофи - 2
  • моркови - 1
  • лук - 1 глава кромид или 2 - 3 стръка пресен
  • домати - 1 брой, настърган
  • фиде - 2 шепи
  • олио - 1/3 к.ч.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 100 г
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре воденичките. Сложете ги да се варят с около 800 мл вода. След 10 минути варене ги махнете от котлона, отцедете от течността и нарежете на ситни парчета.

В отделна тенджера загрейте малко мазнина и задушете настъргания лук и моркови.

Налейте литър гореща вода и пуснете вътре картофите и воденичките. Оставете пилешката супа да къкри до омекване на картофите.

Добавете черен пипер и сол, фидето и настъргания домат.

След 10-тина минути свалете супата от огъня и застройте с разбитото яйце с лъжичка оцет и кисело мляко. Поръсете с прясно нарязан магданоз.

Чорбата от воденички е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: