Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета със зелен лук, печени под фолио

Бутчета със зелен лук, печени под фолио

НикиНики
Новак
13363k
Бутчета със зелен лук, печени под фолио
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Нищо не им липсва на тези бутчета със зелен лук - перфектни са"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3
  • лук - 1 връзка
  • целина - прясна
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • пикантина - или сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бутчетата на 2 части, но ако са по-малки, може да ги оставите и цели.

В купичка смесете двата вида пипер и пикантината. Смесете добре и овкусете пилешкото.

Наредете бутчетата в тава, налейте малко мазнина, бирата и водата. Покрийте с алуминиево фолио и печете пилешкото в загрята на 180 градуса фурна около час.

Почистете и нарежете лука и целината. Махнете фолиото и добавете нарязаните зеленчуци.

Отново покрийте с фолио и печете докато лукът омекне.

В последните минути махнете фолиото, така бутчетата ще добият приятен загар.

Бутчетата със зелен лук, печени под фолио са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: