Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с прясно зеле в тенджера

Свинско с прясно зеле в тенджера

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Макар и зимата да е сезонът на това ястие, на някого може и сега да му се дохапва като види тази рецепта"

Необходими продукти

  • зеле - 1 глава
  • свинско месо - 700 - 800 грама
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • домати - 2
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета свинското. Нарежете на ситно зелето и го претрийте със сол, но внимавайте да не го пресолите.

Наситнете моркова и лука.

Запържете месото в загрята мазнина, добавете моркова и лука. Щом зеленчуците се задушат, овкусете с червения пипер и добавете зелето.

Налейте чаша топла вода и гответе на бавен огън. От време на време разбърквайте леко, за да не се разкашка зелето.

Настържете и добавете доматите, когато месото и зелето са готови. Овкусете с подправките и гответе докато ястието остане на мазнина.

Свинското с прясно зеле в тенджера е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Задължителни подправка:целина,корени или стеблата на магданоз,листче дафинов лист и по 5 зърна черен пипер и бахар ! Без тези подробности хвърлете всичко на боклука!?
24.04.2023 20:04
3