Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу за бърза консумация

Кьопоолу за бърза консумация

Кьопоолу за бърза консумация
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Едва ли има човек, който не е хапвал кьопоолу, а тази рецепта е просто уникална - за бърза консумация с препечена филийка"

Необходими продукти

  • патладжани - 700 грама
  • чушки - 6 бр. червени
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - около 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и чушките на скара. Може да ги изпечете и във фурната, но вкусът съвсем няма да е същия.

Сложете печените зеленчуци в плик и щом се охладят, може да ги обелите.

Нарежете ги на парченца и ги счукайте в саханче. В купа сложете нарязания магданоз и чесън. Добавете зеленчуците, сипете оцета и олиото. Посолете и разбъркайте кьопоолуто.

Кьопоолуто за бърза консумация е готово.

Източник: Ралица Николаева

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: