Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Кьопоолу с арабски хляб

Кьопоолу с арабски хляб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Кьопоолу с арабски хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разкошна разядка, която е още по-вкусна, когато се хапва с арабски хляб"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени + 1 бр. зелена
  • чесън - 6 скилидки
  • мента - 4 стръка
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • сусам - за поръсване
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
  • арабски тънък хляб - 2 питки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните по дължина и ги намажете хубаво със сол - оставете ги така за около 30 минути, за да пуснат горчивия сок.

Измийте ги след това и ги подсушете добре.

Направете процепи в тях и сложете скилидки чесън.

Наредете чушките в леко намазнена тава, добавете патладжаните и ги поръсете с мазнина.

Печете ги за около 35 минути на 200 °C.

Нарежете ги след това на ситно и ги смесете в голяма купа.

Овкусете вкусната разядка със сол, зехтин, лимонов сок, две скилидки чесън и нарязана на ситно мента.

Кьопоолуто с арабски хляб е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: