Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Телешка шкембе чорба с прясно мляко

Телешка шкембе чорба с прясно мляко

Телешка шкембе чорба с прясно мляко
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
340 мин.
Порции
6
"Класика в жанра си е телешката шкембе чорба! Добър апетит!"

Необходими продукти

  • телешко шкембе - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • Запръжка
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 1/3 пакетче
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре и сварете телешкото шкембе за максимум четири часа. Отцедете и нарежете на дребни парченца.

Сложете да се вари за втори път, но този път с половин глава лук.

През това време разбийте яйцата с прясното мляко. Щом шкембето заври, го добавете при него.

Овкусете шкембе чорбата с подправките и пригответе запръжката. В тиган сложете съставките за нея. Разбъркайте и сипете в тенджерата. Оставете да ври.

Телешката шкембе чорба с прясно мляко се поднася топла и придружена с оцет и счукан чесън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: