Начин на приготвяне
Измийте много добре шкембето под течаща вода. След това го прехвърлете в тенджера и го залейте с 2 литра вода. Сложете да се вари на бавен огън - необходими са поне 2 часа.
Готовото шкембе извадете от водата и нарежете на малки парченца.
В друга тенджера налейте 2 литра чиста вода и добавете прясното мляко. Щом течността кипне, овкусете със сол и пипер. Междувременно загрейте маслото в друг съд.
Запържете в него червения пипер и брашното, като бъркате много енергично. След около 2 минути с черпак налейте от врялата вода (3 пъти последователно).
Не спирайте да бъркайте, а когато стане на кашичка я сипете обрашно във врялата вода. Тук е моментът да добавите шкембето и оставете чорбата да се вари още 30-тина минути.
Сервирайте шкембе чорбата с чесън, лют пипер и оцет.
Говеждото шкембе с прясно мляко и масло е готово.