Начин на приготвяне
Добре почистеното шкембе нарежете на парчета. Сложете в тенджера със студена вода, кипнете и препенете.
Сменете водата, добавете 1 с.л. сол и сварете до готовност на шкембето. Прецедете бульона, а шкембето нарежете на дребни парченца.
Върнете отново на котлона и след като супата заври, прибавете брашното което сте разредили с малко вода. Оставете чорбата да поври 10 мин.
Разбийте жълтъците с киселото мляко и ги излейте във врящата супа. Отдръпнете съда от огъня.
Разтопете бучка свинска мас и запържете за секунда 1 с.л. сладък червен пипер.
Внимавайте да не прегори пиперът. Излейте веднага в шкембе чорбата и разбъркайте.
Поднесете чорбата с пресовани скилидки чесън в оцет и лют червен пипер.
Любимата шкембе чорба с кисело мляко е готова.