Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки дърпани банички

Малки дърпани банички

Малки дърпани банички
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Едва ли има вариант, в който тези дърпани банички да не ви се харесат - особено топли"

Необходими продукти

  • брашно
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г
  • вода - 200 мл хладка
  • краве масло - 30 г
  • сол
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - около 1 к.ч. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От наличните продукти (брашното е колкото поеме) замесваме меко тесто. Разделяме го на осем равни топки и оставяме да втаса за половин час.

Върху намазнен плот разточваме всяка топка. След това с намазнени ръце разтегляме до получаване на почти прозрачна кора.

Всяка кора се ръси със сирене и се навива на охлюв. Може да направите дърпаните банички и в друга форма, въпрос на избор.

Слагаме ги в тава с хартия за печене. Върху всяка от нашите банички поставяме парче масло и печем.

Приятен апетит с тези малки дърпани банички!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: