edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи топящи се в устата

Пълнени картофи топящи се в устата

04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Името им не е случайно - тези пълнени картофи наистина се топят в устата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини.

Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно. Към нея се добавят натрошено сиренето (оставя се малко за поръсване) и яйцата.

Лукът се реже на ситно и се слага в купата при останалите съставки. Сместа за пълнените картофи се овкусява с куркума и сол, разбърква се.

Във всяка от картофените лодки се слага парченце масло и се пълни със сместа.

Картофите се пекат до приятен загар на умерена фурна. Щом станат готови и ги изключите, поръсете заделеното сирене.

Пълнените картофи топящи се в устата се поднася топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: