Начин на приготвяне
Направете блата за петифурите, като разделите белтъци от жълтъци. Поставете ги в две различни купи.
Жълтъците разбийте с 1/4 от захарта до пухкав бял крем. Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета.
Съедините двете смеси, като добавяте на малки количества от пресятото брашно. Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете и оставете да се охлади.
В купа разбийте сметаната с пудрата захар. Малко преди да изключите добавете какаото и маскарпонето.
Разрежете блата на две. Намажете пухкавите пастички с мармалада. Покрийте с другата част.
Шприцовайте крема отгоре и поръсете с цветните пръчици преди да сервирате леките петифури със сладко.