Начин на приготвяне
Обелете 2-3 ивички от портокаловата кора, като се стараете да няма никакви бели части.
Смелете ги заедно със захарта в блендер - така цитрусовият аромат ще е много приятен.
Изстискайте сока от половината портокал и го смесете с олкиото и настъргания морков.
Добавете ароматизираната захар и разбъркайте. Пресейте брашното заедно с бакпулвера, индийското орехче, канелата и щипка сол.
Добавете го лъжица по лъжица към течната смес - трябва да се получи лепкаво тесто, което е по-гъсто от кексовото. Ако е необходимо, добавете още брашно или пък капнете малко сок.
Гребвайте с лъжица от тестото и слагайте на разстояние върху тава с хартия за печене - трябва да се получат 25-26 бисквити от това количество продукти.
Заглаждайте купчинките, за да се оформят сладки. Изпечете ги на два пъти в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути - не ги препичайте, трябва да получат златист цвят по краищата.
Още топлите сладки разположете върху решетка - така ще изстинат равномерно и ще станат приятно хрупкави.
Леките сладки с кафява захар и моркови са готови.