Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сладки охлюви с пудра захар и кайсии

Сладки охлюви с пудра захар и кайсии

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Гарантираме, че едно охлювче няма да ви стигне, затова направо вземайте по две"

Необходими продукти

  • кайсии - 7 добре узрели пресни или от компот
  • готово тесто - 1 кг с мая
  • брашно - за разточване
  • ванилов пудинг - ½ пакетче на прах
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 с.л. кристална
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре пудинговия прах и кристалната захар с 2 с.л. прясно мляко.

Сложете останалото мляко да заври, сипете в него пудинговата смес и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти, след това дръпнете съда от котлона и след като кремът поизстине, прибавете разбития жълтък.

Разделете тестото на две равни части и ги разточете върху набрашнена кърпа на две квадратни кори със страна 30 см.

Намажете корите с пудинга, прегънете ги на две и получените правоъгълници нарежете по дължината им на 7 ивици с ширина около 2 см.

Усучете всяка ивица, след което я навийте като охлюв и наредете всички в намазнена тавичка.

Измийте пресните кайсии или отцедете в гевгир компотените и поставете в средата на всеки охлюв половинка кайсия със срязаната част надолу, като я притиснете добре в тестото.

Поставете тавичката със сладкишите в предварително загрята до 200 градуса фурна, печете ги до златистокафяво около 15 мин. и след като ги извадите, ги поръсете с пудрата захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: