Начин на приготвяне
Разбийте захарта с маслото с помощта на миксер. Добавете яйцето и ваниловата захар, а след кратко разбиване сипете и киселото мляко.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете на части към мокрите съставки.
Когато вече бъркането стане трудно, доавете останалото брашно на плота. Месете вече с ръце до получаване на тесто, което не лепне.
Готовото тесто разточете на кора, дебела около 1 см. Изрежете кръгове с диаметър 7-8 см, за дупката в центъра използвайте по-малък ринг (2-3 см).
Загрейте достатъчно количество олио. Изпържете поничките до готовност и от двете страни, отцеждайте ги върху кухненска хартия.
Горещите понички поръсете с пудра захар или залейте с разтопен шоколад.
Много вкусните понички с пудра захар са готови.