Здравословна и лека вечеря с елда

17/10/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте елдата в цедка под течаща вода. Оставете я да се отцеди и почти изсъхне.

2. Запечете зрънцата в сух тиган първоначално на слаб до умерен огън, а после увеличете котлона и бъркайте, докато чуене пукане на някои от зърната. Това се прави, за да не е прекалено силен и натрапчив ароматът.

3. Залейте елдата с вода и сварете до омекване, след това прецедете.

4. Бланширайте броколите в леко подсолена вода за 8 минути. Накъсайте на много малки розички и сложете в купа с елдата.

5. Изцедете сокът от лимона, заделете част от него, а останалия смесете с 4 с.л. зехтин, сол и черен пипер. Овкусете елдата и броколите с тази смес.

6. Разпределете в две плата, отстрани сложете малки листа от сърцевината на марулята и парченца репичка. Поръсете и тях с лимонов сок, зехтин и сол.

7. Поднесете леката и здравословна вечеря още докато е топла, а ако искате да е във вид на салата, може и да охладите, преди да сте овкусили марулите и репичките.

Добър апетит!

Здравословната и лека вечеря с елда е страхотна!

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар