Начин на приготвяне
Накисваме бадемите за половин час във вряла вода.
Правим това, за да се обелят по-лесно.
След като са готови, режим на парченца и изпичаме във фурната на 150 градуса.
В купа смесваме маслото, което трябва да е меко, яйцето, захарта и ванилиите.
Разбиваме с помощта на миксер до гладка смес.
Прибавяме алкохола, след това содата, загасена в малко лимонов сок.
Накрая бадемите и пресятото брашно заедно с бакпулвера.
Замесваме тестото, като оформяме топчета, които подреждаме в тава за печене, постлана с хартия.
Печем гръцките сладки за около 10 минути или докато топчетата придобият лек карамелен загар.
Овалваме класическите гръцки сладки във пудра захар и оставяме да се охладят.