Веган сладки с тиква

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Веган сладки с тиква
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Веган сладките с тиква са меки отвътре и хрупкави отвън."

Необходими продукти

  • тиква - 100 г печена
  • стафиди - 25 г
  • захар - 40 г
  • олио - 40 г
  • мед - 1 ч.л.
  • овесени ядки - 30 г
  • брашно - 90 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • канела - щипка
  • пудра захар - около 3 ч.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите.

Смелете овесените ядки с кафемелачка.

В купа сложете печената тиква, олиото, меда и захарта и пасирайте.

Добавете смлените овесени ядки, пресятото брашно, бакпулвера, щипка сол и щипка канела и разбъркайте.

Прибавете отцедените и подсушени стафиди и пак разбъркайте с лъжица.

Оформете топчета, оваляйте ги в пудрата захар и подредете върху хартия за печене.

Печете сладките с тиква в предварително загрята на 180°С фурна за около 15-20 минути.

Веган сладките с тиква са меки отвътре и хрупкави отвън.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за тиквени сладки, класическите напукани сладки или тези меки сладки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: