Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Лесни сладки с тиква и шоколад

Лесни сладки с тиква и шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
454916k545
Лесни сладки с тиква и шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"От едната страна тиква, от другата - шоколад, тиквените сладки направо ще ви изумят"

Необходими Продукти

  • тиква - 80 г сурова, смляна
  • брашно - 100 г
  • краве масло - 50 г много меко или разтопено
  • захар - 90 г Пудра
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 к.л. на прах
  • портокалова кора - 1 с.л. фино настъргана, само оранжевата част
  • сок от портокал - от 1/2 малък цитрус
  • шоколад - 150 г за разтапяне, 50% какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното с бакпулвера и канелата се пресяват в купа. Смесват се с пудрата захар и фините портокалови корички.

Към сухата смес се добавя маслото, смляната тиква и портокаловия сок.

Замесва се меко тесто, като по- скоро се бърка, тъй като е трудно да се оформя с пръсти. Трябва да е по- гъсто от кексово тесто, като паста. Ако е нужно се добавя още сок или брашно, за да се постигне желаната консистенция.

Взима се по лъжица от него и се слага на купчинка върху тава покрита с хартия за печене. Разстила се, за да се изтъни и добие кръгла форма.

Оставя се разстояние между всяка сладка и от посоченото количество се пълнят две тави.

Пекат се около 15 минути или до лек златист загар на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Готовите сладки се оставят да изстинат.

Шоколада се разтапя на водна баня или скаб огън. Разрежда се с малко вода, за да стане по- рядък.

Изстиналите бисквитки се потапят в съда с топлия шоколад до половината и после се подреждат в тавата с хартията, където са се пекли.

Когато и шоколада се втвърди, тиквените сладки се подреждат в поднос и сервират.

Лесни и невероятно вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: