Начин на приготвяне
Брашното с бакпулвера и канелата се пресяват в купа. Смесват се с пудрата захар и фините портокалови корички.
Към сухата смес се добавя маслото, смляната тиква и портокаловия сок.
Замесва се меко тесто, като по- скоро се бърка, тъй като е трудно да се оформя с пръсти. Трябва да е по- гъсто от кексово тесто, като паста. Ако е нужно се добавя още сок или брашно, за да се постигне желаната консистенция.
Взима се по лъжица от него и се слага на купчинка върху тава покрита с хартия за печене. Разстила се, за да се изтъни и добие кръгла форма.
Оставя се разстояние между всяка сладка и от посоченото количество се пълнят две тави.
Пекат се около 15 минути или до лек златист загар на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Готовите сладки се оставят да изстинат.
Шоколада се разтапя на водна баня или скаб огън. Разрежда се с малко вода, за да стане по- рядък.
Изстиналите бисквитки се потапят в съда с топлия шоколад до половината и после се подреждат в тавата с хартията, където са се пекли.
Когато и шоколада се втвърди, тиквените сладки се подреждат в поднос и сервират.
Лесни и невероятно вкусни!