Лесни бадемови сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k519
Лесни бадемови сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
25/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Толкова ароматни и вкусни са тези бадемови сладки - след всяка една ще искате още и още"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г бяло + 150 г бадемово
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 230 г
  • свинска мас - 100 г
  • белтък - 1 бр.
  • лимон - за настъргване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и лимоновата кора в блендер.

От получената пудра отделете 150 г за тестото - останалото количество ще отиде за овалване.

В голяма купа смесете бялото брашно, бадемовото брашно, бакпулвера и 150 г от захарта.

Добавете белтъка и маста и си омесете хубаво гладко тесто.

Оформете масленото тесто във формата на топка, завийте го с прозрачно фолио и го приберете в хладилник за около 20 минути.

След това време оформете с ръце бадемовите сладки, като гледате да не са много тънки, за да не се разлеят след печене.

Подредете ги в така върху хартия за печене и и ги сложете във фурната за около 10 минути до златисто.

Щом масленките са готови, ги оваляйте в лимоновата пудра захар.

Лесните бадемови сладки са много вкусни и ароматни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: