Начин на приготвяне
Сложете захарта и лимоновата кора в блендер.
От получената пудра отделете 150 г за тестото - останалото количество ще отиде за овалване.
В голяма купа смесете бялото брашно, бадемовото брашно, бакпулвера и 150 г от захарта.
Добавете белтъка и маста и си омесете хубаво гладко тесто.
Оформете масленото тесто във формата на топка, завийте го с прозрачно фолио и го приберете в хладилник за около 20 минути.
След това време оформете с ръце бадемовите сладки, като гледате да не са много тънки, за да не се разлеят след печене.
Подредете ги в така върху хартия за печене и и ги сложете във фурната за около 10 минути до златисто.
Щом масленките са готови, ги оваляйте в лимоновата пудра захар.
Лесните бадемови сладки са много вкусни и ароматни.
Да ви е сладко!