Моята лека орехова торта

08/09/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавят се олиото, млякото и разтопеното и охладено масло.

Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията. Добавя се към яйцата и накрая 150 г от смлените орехи.

Сместа се изсипва във форма с размер 26 см, постлана с хартия за печене.

Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 20-25 минути.

Изважда се от формата и се оставя да изстине върху скара.

След като блатът хубаво е изстинал се разрязва хоризонтално на две части.

Всяка част се изрязва с ринг 23 сантиметра. Изрязаните части се натрошават на трохи и се смесват с останалите 50 г орехи, които се използват за паниране борда на тортата.

Заквасената сметана се смесва с крема сиренето, пудрата захар и прахообразния крем Парадайз. Всичко се разбива с миксер до пухкав крем.

В поднос се поставя единият блат. Върху него се разпределя половината крем и част от нарязаните ягоди. Поставят се вторият блат и останалият крем.

Отстрани ореховата торта се панира с трохите с орехите. Тортата се украсява с ягоди.

Да ви е сладко!

Моята лека орехова торта е готова.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар