Лесен солен пай

НикиНики
Новак
13363k
Лесен солен пай
Снимка: Ники
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Солен пай, който обичаме да хапваме и сутрин, и следобед"

Необходими продукти

  • брашно - 400 г
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • шунка - 150 г
  • краставички - 6 бр. кисели
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме киселото мляко, разбитите яйца, бакпулверът, пресятото брашно, нарязаните на ситно шунка и кисели краставички.

Овкусяваме със сол и черен пипер. В тавичка си слагаме хартия за печене, добавяме няколко резенчета масло и изсипваме сместа.

С помощта на лъжица разнасяме равномерно. Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 минути.

Вадим соления пай и поръсваме с настъргания кашкавал.

Запичаме лесния солен пай до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: