Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен пай със смокини

Лесен пай със смокини

Лесен пай със смокини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Поздрави на всички домакини, които вече са приготвяли този толкова вкусен плодов пай"

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 140 г
  • захар - 120 г
  • сладко от смокини - 1 бурканче
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете всички продукти за домашния сладкиш без смокиновото сладко. Замесете тесто без бучки, завийте със стреч фолио и оставете за 60 мин. в хладилник.

След това откъснете малко топче от тестото за пая, което ще бъде за украса. Разточете го и изржете форми звезди.

Другото тесто разточете на тънка кора в кръгла форма 26 см в диаметър. Сложете я в предварително намазнена тава, оформете борда.

Вземете сладкото от смокини, отцедете плодове и ги накълцайте на ситно. Набодете тестото с вилица на няколко места. Отгоре намажете със сладкото и поставете изрязаните звездички за украса на сладкиша със смокини.

Печете плодовия пай за около половин час на 170 градуса. Щом е готов, извадете и оставете да изстина.

Сервирайте лесния пай със смокини, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: