Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушено заешко в тенджера под налягане

Задушено заешко в тенджера под налягане

Задушено заешко в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Крехко задушено заешко, което ще приготвите повече от лесно в своята тенджера под налягане"

Необходими продукти

  • заешко месо - 300 - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 2 бр. пресни
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • грах - 250 - 300 г замразен
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го посолете. В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио и запържете месото хубаво до златисто. Нарежете лука и моркова на дребно.

Добавете и тях заедно с картофите на едри парчета. Запържете за кратко и налейте бялото вино със същото количество вода.

Затворете леко с капака на тенджерата и задушете за 10 минути. Отворете и добавете граха, червения пипер, доматите, доматения сос и подправките.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите. Затворете тенджерата и варете 10 минути, след като започне да издава звук тенджерата.

Освободете парата и отворете капака. Сервирайте задушения заек в подходяща чиния и поръсете с копър.

Задушеното заешко в тенджера под налягане е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: