Малки точени бухти

Малки точени бухти
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
25/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Малки точени бухти - вашата дневна доза щастие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се изсипва в купа и към него се прибавя содата. След като шупне, се добавят солта, захарта, олиото и яйцата. Сместа се разбърква и се добавя по-малко от брашното. След като тестото стане гъсто и трудно за бъркане, се прехвърля на плот и се доомесва.

Оставя се да почине 20 минути.

Тестото се разточва на дебелина 3-4 мл. От него се изрязват кръгове с чаша или резец.

Рязаните бухти се пържат в маслена баня.

Изваждат се върху кухненска хартия, да се отцеди излишната мазнина.

Поръсват се с пудра захар както обикновените мекици и казанлъшки понички.

Приятен апетит с Малки точени бухти!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: