Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско на фурна с ароматни билки

Печено свинско на фурна с ароматни билки

Печено свинско на фурна с ароматни билки
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Печено свинско на фурна с ароматни билки - ще надмине всички ви представи за апетитно ястие"

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 1 цяло парче около /2 кг/
  • бекон - 200 г слайсове
  • лук - 2 големи глави
  • пушено топено сирене - 200 г
  • манатарки - 300 г
  • билки - свежи мащерка, риган, розмарин, босилек, мента
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 300 мл
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измийте и подсушете. Направете напречни разрези на около сантиметър, но не до края. Използвах две дъски и с помощта на остър нож нарязах месото.

В прорезите сложете слайсовете бекон, филийките лук и пушеното топено сирене .

В купата на пасатора насъсайте билките, чесъна надребнете добавете меда, зехтина, горчицата, соевия сос, пиперите, солта, бирата и пасирайте.

С получената смес полейте месото, увийте в алуминиево фолио и сложете в хладилник за една нощ.

Поставете маринованото свинско в подходяща тава, подредете манатарките и печете във фурна под фолио за около 50 мин.

Отстранете фолиото и допечете до приятен загар на свинското.

Охладете сочното печено свинско за 10 минути.

Поднесете печеното свинско на фурна с ароматни билки на порции с манатарките, полейте със сосчето от печенето.

Вкусотия !

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: