Маймунски хляб с готово тесто

27/06/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намзваме кръгла форма за кекс с дупка с малко зехтин. Смесваме всички сухи подправки в купичка.

От тестото оформяме топки с големина на яйце.

Подреждаме един ред топки от тесто във формичката. Отгоре поръсваме с микса от подправки и поставяме по половин слайс ементал около всяка топка.

Поставяме втори ред топки, като те трябва да се разминават с първите, а не да се падат точно върху тях.

Отново поръсваме с подправки и поставяме ементал.

Редим по този начин до изчерпване на тестото, като завършваме само с тесто и намазваме само с малко зехтин.

Печем хляба на 200 градуса 25 минути.

Сервираме и консумираме маймунския хляб с готово тесто веднага, докато е съвсем топъл.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар