Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг.
В друга купа разбиваме жълтъците, захарта, шоколада, какаото и солта и разбиваме за 2-3 минути. Добавяме олиото, млякото, ванилията, бакпулвера и белтъците.
Разбъркваме внимателно и добавяме брашното.
Хомогенизираме и изсипваме сместа в кръгла малка тава, покрита с хартия за печене.
Печем 20 минути и оставяме блата да се охлади.
Смесваме сметаната, цеденото мляко, захарта и ванилията и разбъркваме.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го да се разтопи и го наливаме в млечната смес. Добавяме нарязаните ягоди, разбъркваме и изсипваме крема в облицована с прозрачно фолио кръгла формичка.
Заравняваме и отгоре поставяме шоколадовия блат като леко притискаме надолу.
Прибираме в хладилника за една нощ.
На другия ден обръщаме внимателно желирания сладкиш върху чиния и премахваме фолиото.
Украсяваме с пресни ягоди и поръсваме с шоколадови пръчици по периферията.
След това сервираме нашия вкусен желиран сладкиш с ягоди.