Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на дребни кубчета. Поставят се в тиган с незалепващо покритие. Посипват се със захар и от маслото се прибавя 1 с.л. Готвят се до омекване на ябълките и леко карамелизиране.
Останалото масло се разтопява.
Взема се една кора. Намазва се с масло. На късата страна на кората се поставя част от ябълките. Посипват се с орехи, стафиди и една натрошена бисквитка. Кората се навива на руло и след това на охлювче като за вита баница. Поставя се в тава. По този начин се приготвят и останалите кори. Намазва се с краве масло така направеният ябълков щрудел.
Щруделът с орехи се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Още топъл се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко с Ябълков щрудел по класическа рецепта!