Мини торта от кекс

Мини торта от кекс
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Кекс ли е, торта ли е, не знам, но е много, много вкусен този сладкиш"

Необходими продукти

  • кекс - 1 бр. готов купен
  • прясно мляко - 360 мл
  • захар - 80 г
  • царевично нишесте - 35 г
  • яйца - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 150 мл течна
  • ванилия - 1 бр.
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г
  • сладкарска сметана - 100 мл, течна
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставят яйцето, нишестето и захарта. Разбъркват се с телена бъркалка и се разреждат с част от млякото.

Останалото мляко се загрява. Налива се в яйчената смес. Връща се на котлона и се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Кремът се оставя да изстине.

Течната сметана се разбива до плътност.

Изстиналият крем се разбива с миксер и към него се прибавя сметаната. Разбърква се до хомогенност.

Продълговата кексова форма се покрива със стреч фолио.

Готовият кекс се нарязва на филийки.

На дъното на формата се поставя малко крем. Върху него се нареждат филийки кекс. Следва крем, кекс, крем и се завършва с филийки кекс.

Формата с мини тортата се поставя в хладилник за 3-4 часа.

Обръща се в поднос и се премахва фолиото.

Натрошеният шоколад се залива с горещата сметана. Разбърква се и с тази глазура се залива тортата от кекс. Гарнира се с кокосови стърготини.

Да ви е сладко с Мини торта от кекс!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: