Начин на приготвяне
Най-напред си пригответе сиропа за толумбичките. Сложете водата и захарта на котлона да заврат. Оставете 5 мин. Добавете сока от 1/2 лимон и пакетчето ванилия.
В друга тенджера стоплете водата за тестото за толумбичките. Добавете маслото и солта, разбъркайте. Когато кипне, сипете пресято брашното на един път и разбъркайте до получаване на тесто.
Разбъркайте добре и оставете да изситне, щом започне да се отлепва от страните на тенджерата. Чукнете яйцата едно след друго и разбърквайте след всяко.
Сипете два пръста олио в касерола и го затоплете. Сложете сместа за сочните толумбички в пош с назъбен накрайник и изстискайте директно с горещото олио.
Моите станаха дълги 6-7 см. Пържете мини толумбичките по 5-6 бр. и извадете с помощта на решетъчна лъжица. Докато са горещи, ги пуснете в охладения сироп за минутка.
Наредете мини сиропираните толумбички в чиния и поднесете.