Edin.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Сиропирани бутер тригуни

Сиропирани бутер тригуни

Сиропирани бутер тригуни
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Не можем да бъдем равнодушни към тези бутер тригуни"

Необходими продукти

  • бутертесто - 250 г
  • плънка
  • масло - 1 с.л. меко
  • кафява захар - 1 с.л.
  • лешници - 3 с л. смлени едро
  • галета - 2 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете и разточете бутер тестото, нарежете на 8 еднакви квадрата. Смесете смлени лешници, кафява захар, галета и мекото масло.

Сложете по 1 ч.л. от сместа в средата на квадратите. Прегънете по диагонал и притиснете краищата. Наредете тригуните в тава и печете за 15 мин. на 200 градуса.

Сварете сиропа от водата и захарта и оставете да изстине.

Залейте и оставете 3-4 часа да попие и хапнете от сиропираните бутер тригуни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: