Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Толумбички с грис и нишесте

Толумбички с грис и нишесте

Толумбички с грис и нишесте
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Щом е десерт, да е сладък - колкото по-сиропирани са тези толумбички, толкова по-добре"

Необходими продукти

  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - щипка
  • грис - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 2 в.ч.
  • вода - 2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за поръсване
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и захарта в голяма касерола на котлона.

Изчакайте сиропа да заври, овкусете го с лимонов сок и го оставете да се охлади.

Сложете водата, захарта, маслото и солта в малка тенджера. Изчакайте ги да заврят и изсипете вътре брашното на порции при непрекъснато бъркане, за да се получи тестото за толумбички.

Изсипете го в купа и добавете към него яйцата едно по едно, като след всяко бъркайте.

Прибавете нишестето и гриса.

Напълнете шприц с тази смес и пускайте от нея в сгорещена мазнина.

Вадете готовите толумбички върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Потопете ги в захарния сироп и ги подредете в голяма чиния.

Поръсете домашните толумбички с кокосови стърготини и им се насладете веднага.

Толумбичките с грис и нишесте са много вкусни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: