Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа. Смесете водата, ванилията и захарта, варете 5 минути. Накрая добавете лимоновия сок.
Отделно смесете галетата с канелата и смлените орехи.
Вземете една кора за баница. Намажете с олио половината и прегънете на две през средата.
Отгоре намажете с още олио. Поръсете я с част от ореховата смес и с помощта на тънка точилка навийте на руло.
Съберете двата края в средата и извадете леко точилката.
Така процедирайте с всички баклавички. Наредете ги в тава и ги намажете с олио.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете баклавите за около 25 минути.
Извадете и ги залейте с охладения захарен сриоп. Оставете да попият за един ден.
Сиропираните баклавички с орехи са много вкусни.