edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в Хлебопекарна»Квасен хляб в хлебопекарна

Квасен хляб в хлебопекарна

Квасен хляб в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
06/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене135 мин.
Общо155 мин.
Порции5
"По-вкусен от домашния хляб няма!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко вода. Сложете малко брашно, колкото да стане каша, като боза. Оставете на топло, докато шупне и стане на квас.

В контейнера на хлебопекарната налейте всички течни съставки, солта, кваса и брашното. Изберете програма за бърз хляб (при мен е 2 програма за 2.15 мин) и оставете машината да приключи. Избрах ниска степен на печене на горната кора, защото така ни харесва.

Извадете върху малка скара, покрийте с памучна кърпа и оставете да изстине готовият хляб в хлебопекарна.

Винаги е добра идея да имате у дома Квасен хляб в хлебопекарна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: