Начин на приготвяне
1. Разтворете маята в леко затоплената вода с две-три лъжици от бялото брашно. Разбъркайте и оставете да шупне за около 10 минути.
2. Смесете в купа всички видове брашна със солта.
Направете кладенче и в него сипете шупналата мая и зехтина. Размесете с пръсти до обединяване на съставките и ако е нужно добавете още брашно или вода до постигане на средно меко тесто.
3. Прехвърлете на леко набрашнен плот и омесете до гладкост.
4. Оформете тестото на хлебче с форма предпочитана от вас, намажете със зехтин и оставете в намазнена тавичка, за да втаса до удвояване на обема си. Няма да бухне прекалено много, защото голяма част от използваните брашна не съдържат глутен. Но въпреки това текстурата му е много приятна.
5. Изпечете хляба в загрята на 190-200 градуса фурна за 35 минути или докато го почукате по коричката издаде звук на кухо.
Оставете да изстине върху решетка и нарежете на филийки.
Добър апетит! Хлябът от различни брашна е готов.