Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Безглутенови царевични питки

Безглутенови царевични питки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Безглутенови царевични питки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Обичате ли да си похапвате вкусен домашно приготвен хляб? Ако отговорът е да, горещо препоръчваме тези царевични питки без глутен"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • безглутеново брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 - 180 мл
  • мая - 15 г от кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа царевичното и безглутеновото брашно. Добавете едно яйце, 1/2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, зехтина и разтворената в топло прясно мляко мая. Замесете тесто.

Когато е добре хомогенизирано си късайте по около 80 г (аз тегля всяка топка) и направете на малки топки. Наредете ги в тава застлана с хартия за печене.

Покрийте с кърпа и оставете на топло за да втасат. Ще ви трябват около 3 часа. Втасалите царевични питки намажете с олио.

Изпечете питките на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Безглутеновите царевични питки са с ронлива консистенция, но много вкусни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: