Начин на приготвяне
В голяма купа сипете киселото мляко, добавете содата, олиото, солта, захарта и разбъркайте, докато млякото шупне.
Прибавете на части брашното и омесете меко и нелепнещо тесто.
В друга купа настържете сиренето, прибавете яйцето, разбъркайте и оформете 5 еднакви топки от тази смес.
Разделете тестото на 5 парчета.
Вземете едно парче и го разточете на малка дебела питка, в средете поставете топката от сирете, защипете краищата, обърнете и внимателно разточете на питка (поръсвайте с брашно).
Печете содените питчици на средно затоплен сух тиган за 2-3 минути от едната страна, след това обърнете, намажете с малко масло и печете още 2-3 минути.
Слагайте горещите питки една върху друга.
Содените питки със сирене са готови.